Kapcsolat

Telefon: (06-1) 236-1105
Fax: (06-1) 236-1101
Email: info­@­emb.hu

További címek...

Hírlevél

Értesüljön új kiadványainkról, ajánlatainkról email-ben!

Az EMB Rádióban részleteket hallgathat meg a kiadványainkban megjelent zenékből. Ha valamelyik felkelti a figyelmét, kattintson a futó feliratra, hogy további információkhoz jusson a műről.
EMB Radio

Megjelent Kurtág György Játékok-sorozatának régen várt IX. kötete

A zongorára szánt Játékok 1973-tól íródó sorozata eredetileg zongoraiskolának készült, melynek első köteteiben Kurtág a zongorajáték és a zenei gondolkodás alapelemeire, s ami talán még fontosabb, a gátlásoktól mentes zenélésre tanította a gyerekeket. Az eltelt évtizedek alatt azonban a sorozat elvesztette didaktikus jellegét, s inkább Kurtág zeneszerzői műhelyének dokumentumává vált, amely kulcsot ad nagy formátumú szimfonikus, kamara- és vokális műveihez is. E változást jelzi, hogy az ötödik füzettől kezdve a Játékok a Naplójegyzetek, személyes üzenetek alcímet viseli. 

A IX. kötetben szereplő darabok – a fiatalkori, 1947-ben írott Almavirág kivételével – 1989 és 2009 között készültek. A gyakran aforisztikus rövidségű tételek gazdag, az európai zenetörténet számos jelenségére hivatkozó asszociációkat rejtenek, emellett jelentős részük hommage- vagy in memoriam-tétel, avagy személyre szóló, nagyon szubjektív üzenet barátoknak, kollégáknak, szeretett családtagoknak és tanítványoknak – s rajtuk keresztül minden zenét szerető embernek.

A kötet tartalmát lásd itt

Mindenki - Oscar díjas magyar rövidfilm Balázs Árpád, Bárdos Lajos és Weiner Leó zenéjével

Deák Kristóf Mindenki című filmje nyerte a legjobb rövidfilmnek járó Oscar díjat. A 25 perces film egy iskolai gyerekkórus és vezető tanárnője történetén keresztül beszél bonyolult emberi viszonyokról, megaláztatásokról és lázadásról, mindennapjaink kisebb nagyobb konfliktusairól, melyekre már gyerekként meg kell találnunk a megoldásainkat. A főszereplő kislány, a barátnője és a tanárnő mellett még egy fontos szereplője van a filmnek: a zene. A történet hangulatát Balázs Árpád Bodzavirág, Bárdos Lajos Bikaviadal című kórusművei és Weiner Leó Rókatánca teszik átélhetővé és hitelessé.

A filmről bővebben
...

Fél évszázad hangszeriskolái

A zeneiskolai hangszeres oktatás számos alapműve jelent meg 50 évvel ezelőtt, 1966-ban. Máig tartó sikerük titka a kor legkiválóbb zongorapedagógusainak munkájában keresendő: biztos módszertani alapozottsággal, az elérendő zenei és technikai célokat mindig szem előtt tartva, a gyerekek számára értékes és valódi élményt jelentő darabokból állították össze az iskolákat. Fél évszázad után a jól bevált tartalmat megőrizve, korszerű kiadásban jelennek meg újra a jól ismert kötetek.

Válaszd a zenét!

Válaszd a zenét - tedd életed részévé. Ezt a jelszót tűztük zászlónkra az idén.

Ma már bárhol vagyunk is, zene vesz minket körül. Sokkal intenzívebben és folyamatosabban érnek minket zenei ingerek, mint elődeinket valaha is a történelem során. De vajon milyen a viszonyunk a zenével? Passzív-e vagy aktív? Csak fogyasztjuk, vagy műveljük is?

Mi az EMB-nél tudjuk, hogy zenélni öröm. Olyan öröm, amely meg is sokszorozódik azáltal, hogy másoknak játszunk. A jó zene művelése révén ráadásul egyedülálló képességeknek és értékeknek is a birtokába jutunk: a koncentráció, a nyitottság, az érzékenység, a másokra figyelés, az együttműködés értékéhez.

Célunk, hogy kiadványaink révén minél több gyereket, fiatalt és felnőttet segítsünk a zenélés örömének és értékének megtapasztalásához. 

Köszöntjük weboldalunkon!

Az elmúlt több mint 60 évben kiadónk több ezer kiadványból álló katalógust épített, elsősorban a zeneoktatás, a kórusok és zenekarok számára. Kínálatunkat az utóbbi években a legnevesebb külföldi kiadók komoly- és könnyűzenei kottáival bővítettük.