Csuhaj-Barna Tibor: Corridoors

E darabok megírására a Corridor Quartet (Lakatos György, Duffek Mihály, Stefán Zsófia, Tóth Sára Rebeka) nyitott zenei világa és mesés hangzása ihlette meg a zeneszerzőt.

A fagottharmóniák színeit még jobban kiemeli a hozzájuk csatlakozó basszus (nagybőgő) és a felettük szárnyaló ének vagy fuvola.

A Corridoors című lemezről szóló kritika úgy fogalmaz: ''Fülbemászó, de modern; modern, de mégis fülbemászó. Megfűszerezve - a fagottok hangzása által - egyfajta mesebeli hangulattal, amolyan 'Gyűrűk Ura feeling'-gel.'' (jazzma.hu, Gáspár Károly)

A Corridor Quartet neve olyan folyosóra utal, amely átvezeti a hallgatót a különböző évszázadok, stílusok és műfajok között. Összeköt, áthidal, és számos ajtó nyílik róla: klasszikus, modern és népi, jazz és rock.

Csuhaj-Barna Tibor jazzbőgő előadóművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense (DLA). Az elmúlt 30 évben a magyar jazzélet aktív előadója, számos lemez szerzője és közreműködője. Írt zenét színházaknak, énekkaroknak, valamint jazzformációknak a duótól a big bandig.

Hírlevél

Értesüljön új kiadványainkról, ajánlatainkról email-ben!