Hírlevél

Értesüljön új kiadványainkról, ajánlatainkról email-ben!

Közösség
Facebook Instagram Pinterest YouTube Twitter

Zeneiskolai partnerprogram

Tisztelt Zenetanár Kollégák!

Kiadónk partneri együttműködést kezdeményez a hazai alap- és középfokú művészeti iskolákkal.

A kezdeményezés okai:

 • az évtizedek óta használt zeneoktatási anyagok egy része mára elavult, ezért korszerű kiadványokat szeretnénk készíteni
 • közös tapasztalataink szerint a zeneiskolai oktatásban használt kották egy jelentős része jogszerűtlen fénymásolatként van jelen, ezen közös erővel változtatni szeretnénk

A partnerprogram céljai:

 • aktív kapcsolat létrehozása a felek között
 • a zenetanárok bevonása az új oktatási anyagok elkészítésébe
 • a fénymásolatok számának a lehető legkisebbre szorítása

Szeretnénk rendszeres kapcsolatot tartani a hazai zenepedagógusokkal, kikérni a véleményüket a meglévő és leendő kiadványainkkal kapcsolatban; tájékoztatni őket terveinkről és újdonságainkról.

Célunk, hogy felhívjuk a tanárok, szülők és tanulók figyelmét a jó minőségű, jogtiszta és eredeti kottából való tanulás értékeire és kedvező lehetőségeket teremtsünk eredeti nyomtatott és digitális kiadványok beszerzésére.

A Partnerprogramban való részvételre lehetőséget kínálunk a tanároknak saját elhatározásuk alapján egyénileg, vagy a teljes tanári karnak intézményi döntés alapján.

A kiadó vállalásai:

A Zenetanárok számára:

 • félévente ingyenes bemutatópéldányt ad az EMBZ új kiadványaiból
 • 15%-os vásárlási kedvezményt nyújt minden saját használatra vett kottára (nem kereskedelmi mennyiségben) a www.kotta.info online boltban
 • ingyenes és kedvezményes kódokat ad a www.digikotta.hu online kottakiadványaihoz évente 10.000 Ft értékben

A Zeneiskolák felé

 • az iskolai könyvtári beszerzésekhez 15%-os vásárlási kedvezmény nyújt minden hazai és külföldi kotta árából (több, mint 100.000 kotta közül választhatnak)
 • az iskolai könyvtárban működő számítógépre kedvezményes elérést ad összes digitális kiadványunkhoz
 • további ingyenes és kedvezményes eseti kódokat ad a digitális kottakiadványokhoz (pl. elveszett kották átmeneti pótlásához, zongorakísérők számára, rövid ideig használandó kiadványokhoz)
 • Szerzői jogi tájékoztatást készít a szülők számára a jogszerű kottahasználatról.
 • Amennyiben a Zeneiskolában kottákkal kapcsolatos jogsértést talál, minden segítséget megad a kölcsönösen megfelelő megoldáshoz, és nem kezdeményez jogi eljárást.
 • Kivételes esetben, egyedi írásbeli kérésre engedélyt adhat egyes kiadványai vagy annak részei másolására. EMBZ ilyen engedélyt csak névre szólóan és meghatározott időre ad.

A Zeneiskolák és a Tanárok vállalásai:

 • A Zeneiskola és a Tanár beiratkozáskor és minden tanév elején tájékoztatja a növendékeket illetve a szülőket, hogy a tanulmányokhoz általában eredeti kiadású kottákat szükséges használni a Szerzői Jogi Törvény előírásai miatt. A kották egy részét az iskola szerzi be és kölcsönözi a diák számára, de a többi kiadványt a szülőknek szükséges megvásárolniuk vagy más legális forrásból beszerezniük.

  - A Tanár az évente beszerzendő kották várható költségéről a szülőket tájékoztatja.

  - A Zeneiskola írásban is tájékoztatja a szülőket, hogy a jogvédett zeneművek másolása, a másolatok használata jogszerűtlen, csak kívételes esetben fordulhat elő. 

  - A Zeneiskola megadja a szülőknek a legközelebbi kottabolt címét, vagy az online kottarendelési elérhetőséget (www.kotta.info).

 • A Zeneiskola az oktatáshoz szükséges kották egy részét (pl. a csoportos oktatáshoz szükséges kamarazenei kiadványokat, a kórusműveket, olyan nagyobb gyűjteményeket, amelyekből tipikusan csak néhány darabot tanítanak) beszerzi a könyvtára számára. Tájékoztatja a Fenntartót ennek szükségességéről.
 • A Zeneiskola illetve a Tanár lehetővé teszi, hogy EMBZ előre egyeztetett időpontban ellenőrizze a jogtiszta kottahasználatot. 

Hogyan lehet belépni a partnerprogramba?

Belépési szándékát jelezze a partnerprogram­@­emb.hu címen vagy a 06-30-076-6452-os telefonszámon. Minden kérdésére válaszolunk és elküldjük az együttműködési szerződés tervezetét.

A szerződésben megadott email címével regisztráljon a www.emb.hu oldalon. Ezután beállítjuk a webboltban a minden megrendelésére érvényes árkedvezményt.

A partnerprogram­@­emb.hu címre jelezze, hogy mely nyomtatott és digitális kiadványainkból kér ingyenes példányt.

Ugyanezen a címen várjuk észrevételeit, ötleteit kiadványainkkal kapcsolatban.

Köszönjük együttműködését!

Szeretne többet megtudni kiadónkról és a kottakiadásról?

Szeretettel várunk minden zenetanár kollégát kiadónkban, ahol egy kávé vagy tea mellett örömmel bemutatjuk új kiadványainkat és elbeszélgetünk az Önöket foglalkoztató kérdésekről.

Kérésükre szívesen meglátogatjuk iskolájukat, magunkkal visszük bemutatni az új kiadványokat és megválaszoljuk kérdéseiket.

A fenti email címen vagy telefonszámon tudnak időpontot egyeztetni.