Partnerünk a kórus-repertoár megújításában és a jogszerű kottahasználatban:

www.kota.hu

Kapcsolat

Telefon: (06-1) 236-1105
Email: info­@­emb.hu

További címek...

Kortárs zene, kölcsönanyag, jogkezelés itt:
Hírlevél

Értesüljön új kiadványainkról, ajánlatainkról email-ben!

Kórusművek hangfelvétellel
Az alábbi műveknek nem csak a kottájába nézhetnek bele, de meg is hallgathatnak egy részletet belőlük. A válogatásban egyaránt szerepelnek a legismertebb művek és fiatal szerzők új alkotásai.
Kórus - Férfikar
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - fiú vegyeskar (SAB)
Kórus - Vegyeskar és kíséret
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Vegyeskar és kíséret
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Egyneműkar a cappella
Kórus - Egyneműkar a cappella
Kórus - Egyneműkar a cappella
Kórus - Vegyeskar és kíséret
Kórus - Vegyeskari gyűjtemény
Kórus - Gyermekkar a cappella
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Gyermekkar a cappella
Kórus - Egyneműkar a cappella
Kórus - Egyneműkar a cappella
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Gyermekkar a cappella
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Egyneműkar a cappella
Kórus - Gyermekkar a cappella
Kórus - Gyermekkar a cappella
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Vegyeskar a cappella
Kórus - Férfikar

Kóruskotta hírek

Különnyomatok az új Vegyeskarok kötetből

2020. március 27.

2018-ban új, bővített kiadásban jelent meg Kodály összes vegyeskari műve (Z. 6725 és Z. 6725A)A kiadványhoz új, egységes elvek alapján szerkesztett, jól olvasható és igényes megjelenésű kottagrafika készült. A jobb olvashatóság érdekében az új kiadás formátuma is kissé nagyobb, mint a korábbi kiadásoké. 

A megújult vegyeskari kötetben található művek most különnyomatok formájában is megjelennek, amelyek a kötetével megegyező formátumban és kiváló minőségű, halványsárga papírra nyomtatva készülnek. 

Kodály Zoltán: Vegyeskarok - új kiadás!

2019. január 8.

Hetvenöt évvel az első kiadás után megérett az idő arra, hogy Kodály Zoltán összegyűjtött vegyeskari művei teljesen új, bővített kiadásban jelenjenek meg.

Vegyeskaroknak mind ez idáig legteljesebb és leghitelesebb szövegű kiadása vászonkötésben is kapható, amelyet egyaránt ajánlunk könyvtáraknak, gyűjtőknek és Kodály-rajongóknak. A kötet emellett megvásárolható praktikus célokat szolgáló papírkötésű változatban is.

A gyűjtemény hat olyan kompozíciót tartalmaz, amelyet a korábbi kiadások nem foglaltak magukba és kissé nagyobb formátumban, új, egységes elvek alapján szerkesztett, jól olvasható és igényes megjelenésű kottagrafikával, valamint Erdei Péter informatív utószójával jelenik meg.

A kötetekről további információ található a kiadványok oldalán itt.

Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny, 2018

2018. július 4.

A hagyományoknak megfelelően Debrecen város ez évben is felkért zeneszerzőket, hogy a kórusverseny nyitókoncertjére új műveket komponáljanak. Dragony Tímea, Kecskés D. Balázs, Varga Judit és Zarándy Ákos művei már megjelentek kiadónknál.

A verseny ideje alatt, július 5-e és 8-a között a Kölcsey Központban kottakiállítást és vásárt tartunk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Meghallgatható kórusművek

2018. március 28.
Weblapunkon megtekinthetik a kórusművek mintaoldalait, és egyre több mű meg is hallgatható. A "keresés" funkció találati listájában ez a jel mutatja, hogy a kottához hangzó anyag is tartozik.

Nagy siker volt az Europa Cantat kórusfesztivál!

2015. szeptember 1.

A nagyszabású EUROPA CANTAT kórusfesztivált idén Pécsett rendezték július 24. és augusztus 2. között. Az esemény méltán világhírű, színvonala és inspiráló hangulata miatt egyaránt. A háromévente, más-más országban megrendezett fesztiválon változatos programok színes kavalkádjából választhatnak a résztvevők. A kórusfesztivál közel 50 műhelyt kínált az énekeseknek, és különleges programokat karnagyoknak, zeneszerzőknek, valamint a legkisebb korosztálynak, a kisgyermekeknek.

Az Editio Musica Budapest az EUROPA CANTAT partnereként megjelentette a fesztivál énekeskönyvét, a kórustagok pedig a műhelymunkához szükséges kottákat kiadónkon keresztül is megrendelhették. A zenei expón kiállítással vettünk részt, saját katalógusunkon kívül számos külföldi kiadót képviselve.

Különnyomatok kérésre

2015. június 3.

A kötetekben szereplő kórusműveket kedvező áru különnyomatokban is megjelentetjük az Önök kérésére.

Kérjük, hogy a próbák, fellépések előtt lehetőleg 1-2 hónappal jelezzék kottaigényüket. A különnyomatokat a kórus létszámának megfelelő mennyiségben lehet megrendelni. 

Köszönjük, hogy a jogszabályoknak megfelelően eredeti kottából énekelnek!

Repertoárbővítő szakmai nap

2014. november 4.

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége ‒ KÓTA a nagyhagyományú Karvezető Konferenciák folytatásaként Repertoárbővítő Szakmai Napot szervez karnagy kollégák számára a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban (Budapest, XI. ker. Villányi út 27.) 2014. november 15-én, szombat délelőtt 9 órától.

A program rövid előadásainak keretében számos kevéssé ismert, többnyire új kórusműről esik szó, az előadók szakmai segítséget adnak egy-egy mű betanításához. A programban továbbá szerepel kerekasztal beszélgetés zeneszerzőkkel és karnagyokkal az amatőr kórusok repertoárjáról, új művekről.

Kerékfy Márton, kiadónk főszerkesztője az Editio Musica Budapest gondozásában az elmúlt évben megjelent művekről tart bemutatót.

Kiadónk és a Kontrapunkt zeneműkiadó a helyszínen kottakiállítást és árusítást is rendez. 

Kottabemutató és kerekasztal-beszélgetés a Bartók Béla Kórusversenyen

2014. július 15.

Az idei Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen (2014. július 31– augusztus 3.) kiadónk és a Kontrapunkt zeneműkiadó a hagyományos kottakiállítás, vásár mellett különleges programmal várja Önöket Debrecenben. Augusztus 2-án, szombaton délután 4 órakor a Kölcsey Központ Galériájában zenés kerekasztal-beszélgetés keretében zeneszerzőkkel beszélgetünk új művekről, kottakiadásról, a kórus koncertéletről. A résztvevő szerzőktől, Bella Mátétól, Csemiczky Miklóstól, Tóth Pétertől és Vajda Jánostól egy-egy kórusmű is elhangzik a Lautitia kórus előadásában.

A verseny ideje alatt a Kottaklubban egy kávé mellett belelapozhatnak kottáinkba, lehetőségük lesz találkozni, beszélgetni a zeneszerzőkkel és dedikáltatni kiadványaikat.

Kottabemutató

2014. március 31.

Szeretnénk lehetőséget nyújtani a tisztelt karvezetőknek arra, hogy a kiadónknál megjelent összes kórusmű kottájába belelapozhassanak egy csésze kávé vagy tea mellett.

Szeretettel várjuk Önöket Victor Hugo utcai irodánkban előzetes időpont egyeztetés után. (06-1-2361-105)

Az EMB a Bartók Béla kórusverseny hivatalos kottakiadója

2013. december 2.
A Bartók Béla Nemzetközi kórusverseny és a kiadó megállapodása alapján az EMB jelenteti meg a versenyek alkalmából felkérésre írt vagy pályázatán győztes kórusműveket.
Emellett a kiadó vállalja, hogy a verseny még kiadatlan kötelező darabjait megjelenteti.