Kapcsolat

Telefon: (06-1) 236-1105
Email: info­@­emb.hu

További címek...

Hírlevél

Értesüljön új kiadványainkról, ajánlatainkról email-ben!

Megújult a Zongoraiskola 1–2.

2022. augusztus 11.

Új nyomtatott és digitális kiadásban jelent meg a kétkötetes Zongoraiskola. A kötetek zenei és pedagógiai tartalma nem változott, de az új kiadások megjelenésükben vonzóbbak és korszerűbbek az eddigieknél.

Ritka az olyan tankönyv, amelyet évtizedeken át használnak: Zongoraiskolánk e kivételek közé tartozik. Két kötete 1966–1967-ben látott napvilágot, és bár azóta számos hasonló kiadvány jelent meg, máig ez a legnépszerűbb zongoraiskola Magyarországon. Kidolgozását a kor kiváló zongorapedagógusai vállalták, akikhez jeles magyar zeneszerzők csatlakoztak.

A felújított kottákban a gyerekeket minden oldalon színes, kedves és játékos illusztrációk várják. A digitális kiadásban – amely a nyomtatott kötetekben található egyedi kóddal jelentős kedvezménnyel vásárolható meg – a Zongoraiskola összes darabja és gyakorlata meghallgatható. A hangfelvételek lehetővé teszik a növendékek számára a négykezesek otthoni gyakorlását, sőt az önálló darabválasztást is.

Műfajteremtő mesekotta: Hangok mindenhol laknak

2022. június 28.

Különleges, műfajteremtő mesekotta jelent meg.

Hangok mindenhol laknak című kiadványcsalád interaktív, játékos, élményalapú és érzelemközpontú módon szólítja meg a nagyóvodás és kisiskolás gyerekeket. Kiss Bea fuvolaművész-zenepedagógus mesekottáját a neves illusztrátor, Molnár Jacqueline rajzai színesítik.

Hangok mindenhol laknak a tervek szerint háromkötetes sorozattá bővül a jövőben:
1. Kiss Bea: Hangok mindenhol laknak – Hangszeres előkészítő furulyára, fife-ra és fuvolára,
2. Kiss Bea: Hangok mindenhol laknak – Előadási darabok furulyára, fife-ra és fuvolára kísérettel,
3. Tornyai Péter: Szakácskönyv – Receptek (darabok, gyakorlatok, játékok) zenélő gyerekeknek (előkészületben).

Megjelent a Bartók-összkiadás vonósnégyeskötete

2022. június 14.

Kiadónk 2016-ban indította el a Bartók-összkiadáskötetek sorozatát a müncheni Henle Verlaggal közösen.

2022 májusában újabb kötet jelent meg – a hetedik a sorban –, amely Bartók vonósnégyeseit tartalmazza. A Bartók-kvartetteket klasszikussá érett modern kompozíciónak tartja a legtöbb értelmező közösség.

A kritikai kiadás a hat vonósnégyes partitúráját közli, az összes korabeli nyomtatott és kéziratos forrás összevetése alapján. A 4. és 5. kvartetthez készült szerzői elemzések a kötet végén jelentek meg. A minden eddiginél részletesebb bevezető tanulmányok nemcsak a művek keletkezés- és fogadtatástörténetét tárják föl, hanem praktikus kérdéseket is megválaszolnak a kottázással és az előadással kapcsolatban.

A hat vonósnégyeshez tartozó kritikai kommentár külön kötetben jelenik majd meg 2022 őszén.

Sebastien Dupuis videója az Új Liszt-összkiadásról

2022. május 11.

Sebastien Dupuis, Zürichben élő zongorista és zenetanár videó-előadásait az elmúlt hónapokban sokan kezdték követni az online platformokon.

Dupuis 1983-ban született Brüsszelben, ahol később a Királyi Zeneakadémián tanult. Előadóként 2016-ban debütált a zürichi Tonhalle-ban, majd több európai fővárosban is koncertezett. Zürichbe költözve egy hamar közkedvelté vált oktatóstúdiót alapított, és a város egyik legkeresettebb zongoratanára lett. Emellett szalonkoncertjeivel is gazdagítja a város kulturális életét.

YouTube-csatornáján ezúttal egy közel húszperces videóban beszél a Liszt-összkiadás szólózongora-köteteiről:

Bartók a Vatikánban

2022. április 26.

Nagy öröm számunkra, hogy kottakiadványaink protokollajándékként is feltűnnek a nyilvánosságban.

A Bartók-összkiadás egyik kötetét adta a magyar miniszterelnök Ferenc pápának, más ajándékok mellett. A kiadónk, valamint a müncheni Henle Verlag által megjelentetett kötet az amerikai években komponált nagyzenekari Concertót tartalmazza. Orbán Viktor 2022. április 21-én tett látogatást a Vatikánban. „Minthogy a magyar nyelvet rajtunk kívül kevesen beszélik, ezért magyar zenét hoztam ajándékba” – fogalmazott a kormányfő.

Bartók-összkiadás indulását 2015-ben jelentette be cégünk. A tervek szerint 48 kötetben jelenik meg a teljes életmű. A kiadványok a legmagasabb tudományos igénnyel készülnek, ugyanakkor a kottafőszövegek a gyakorló muzsikálást szeretnék szolgálni.

Megjelent "A vonós kamarazene mikrokozmosza" négy kötetben

2022. március 24.

Megjelentek Soós András Bartók Mikrokosmos című zongorás sorozatából készített vonós átiratai.

A négykötetes kiadványcsalád széles körben használható: a kezdőtől a professzionális szintig tartalmaz darabokat különféle vonósegyüttesekre.

- zeneiskolai kamaraegyüttesek (három hegedű és gordonka, vonósnégyes),

- különböző növendékzenekarok (gyermek-vonószenekarok, ifjúsági vonószenekarok),

- amatőr együttesek (vonósnégyesek, vonósötösök, vonószenekarok),

- valamint hivatásos formációk (vonósnégyesek, vonósötösök, vonószenekarok).

Bővebben...

Az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó is támogatja a Virtuózok V4+ versenysorozatot

2021. november 19.

Kiadónk nagy értékű kottavásárlási utalványokkal támogatja a Virtuózok V4+ nemzetközi komolyzenei tehetségkutató versenysorozatot, a fellépő diákokat, azok tanárait és iskoláit.

Kérjük, tekintsék meg a kiadónkat ez alkalomból bemutató rövid videót.

Szavazzanak a Virtuózok adásának kedvencére itt: https://virtuozok.hu/kozonsegdij/! Akire csütörtök éjfélig a legtöbb szavazat érkezik, 100.000 forint értékű kottavásárlási utalványt kap az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. felajánlásából. És nem csak ez a szerencsés fiatal kap ajándékot, de a diák tanárának (iskolájának) is felajánljuk ugyanezt, szintén 100.000 forint értékben - ezzel jutalmazzuk a zenetanárokat is.

Sok sikert kívánunk a versenyzőknek, és jó szórakozást a nézőknek!

Bartók összes kórusműve Urtext kiadásban

2021. március 11.

2021 márciusában új, Urtext kiadásban jelentettük meg Bartók Béla összes kórusművét.

A háromkötetes kiadvány az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó és a műncheni G. Henle Verlag közös kiadásában megjelenő Bartók Béla Zeneműveinek Kritikai Összkiadása 9. kötete (Z. 15009) alapján készült. A kotta az énekszövegeket eredeti nyelven és a Bartók által jóváhagyott fordításokban közli, a kötetek függelékében azonban az összes énekszöveg szó szerinti angol és magyar fordítása is megtalálható. Ugyanitt közöljük a művek korai vagy alternatív változatait is.

Kiadásunkat a kottaszöveg és a notációs stílus tekintetében is abszolút hitelesség, professzionális kottagrafika és kiváló nyomdai minőség jellemzi. A közreadást informatív előszók (magyar, angol és német nyelven) és részletes közreadói megjegyzések (magyarul és angolul) teszik teljessé. A megjegyzések röviden ismertetik a kórusművek szöveg-, népzenei és kompozíciós forrásait, valamint eligazítanak az előadást érintő minden lényeges kérdésben.

A köteteket kiváló minőségű és környezetbarát sárgásfehér papírra nyomtattuk.

A kiadványok két változatban kerülnek forgalomba: három puhafedelű kötetben, amelyek önállóan is megvásárolhatók, valamint keménytáblás, vászonkötéses kötetekben, amelyek együtt, díszdobozban kaphatók.

A kötetekben található művek a következő hónapokban egyenként, különnyomatként is megjelennek.

Új zenekari anyag jelent meg Bartók Concertójából

2021. február 22.

Új zenekari kölcsönanyag jelent meg Bartók Béla legnépszerűbb zenekari művéből, a Concertóból, melyet a zeneszerző 1943-ben az Amerikai Egyesült Államokban komponált. A Concerto az első zenekari anyag, amely az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó és a müncheni G. Henle Verlag kiadásában megjelenő Bartók Béla Zeneműveinek Kritikai Összkiadása nyomán készült. (A partitúrát tartalmazó összkiadáskötet és a mű Henle-féle kispartitúrája is megvásárolható.)

A közreadás az első kiadás, a teljes kompozíciós forrásanyag, valamint a Bartók életében készült hangfelvételek kritikai értékelése alapján készült. A zenekari szólamok elkészítésekor nagy gondot fordítottunk a kottaszöveg pontosságára, a jó olvashatóságra, a megfelelő segédszólamokra (az ún. „végszavakra”) és az ideális lapozhatóságra. A szólamokat a Bartók-játékban különlegesen jártas Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjai tesztelték. Mind a vezénylőpartitúra, mind a szólamok nagy formátumban (25×32,5 cm), kiváló minőségű papíron készültek.

Egy garnitúra két vezénylőpartitúrát, 9-8-7-6-5 db vonósszólamot, 4 db ütőszólamot, a többi szólamból pedig 1-1 db-ot tartalmaz. A zenekari anyag a Universal Music Publishing Editio Musica Budapesttől kölcsönözhető.

Új szolfézskönyv zeneiskolásoknak: nyomtatott és interaktív online kiadásban

2020. augusztus 30.

Megjelent az alapfokú szolfézsoktatás első és meghatározó műve, A hangok világa sorozat 1. kötetének teljesen megújított és átdolgozott kiadása.

Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 1. kötete Dobszay László korszakos jelentőségű zeneoktatási koncepcióját teszi befogadhatóvá a mai gyerekek és tanáraik számára, figyelembe véve a hatályos tantervben meghatározott ismeretanyagot és követelményrendszert.

A szolfézsköny és a hozzá tartozó tanári útmutató - hazánkban elsőként - a nyomtatott kiadáson felül interaktív online változatban is elérhető a Digikotta weboldalon. 

Bemutattuk az új 'Dalpanoráma' kottasorozatot

2019. szeptember 12.
Augusztus 31-én a Tóth Aladár Zeneiskolában számos érdeklődő jelenlétében mutatta be Hegedűs Gönczy Katalin kiadónknál megjelent új, hat kötetes dalgyűjteményét.
A kötetek hat európai nyelv dalaiból válogatva, a 16. századtól a 20. század közepéig valamennyi zenei korszakot felölelve segítik a kezdő fokon oktató magánének tanárokat, korrepetitorokat, valamint - legfőképp - az énekelni vágyókat. A sorozat új darabokkal frissíti fel és bővíti ki az általánosan ismert dalrepertoárt, így valóban új panorámát nyit. Újdonság, hogy a kiadványokban található egyedi kóddal digitális tartalmak érhetők el, tölthetők le.