Kottavásárlás

Kórus lapkottákból a nemzetközileg elfogadott gyakorlat szerint a kórus létszámának megfelelő példányt, vagy a kiadók által meghatározott minimális mennyiséget lehet rendelni.
Az EMB-nél 20 darab ez a minimum, de két esetben lehetőség van ennél kevesebb példányt is vásárolni:
Amennyiben a karnagy egyetlen kottát szeretne megkapni betekintésre, illetve pótolni, kiegészíteni kell a kottatárat, lehetőség van a kottaolvasást nem, de a fénymásolást akadályozó pecséttel ellátott példányok vásárlására.
A legtöbb kóruskotta mintaoldalait megtekinthetik weboldalunkon is.

Jogvédett mű kottájának megvásárlása nem ad jogot a kotta reprográfiai módszerekkel (fénymásolás, szkennelés, fényképezés, stb.) történő másolására, sokszorosítására, a hatályos Szerzői Jogi Törvény értelmében még magáncélra sem.

Jogvédett minden mű, amelynek szerzője, vagy bármely társszerzője (zeneszerző, szövegíró, átdolgozó) él vagy 70 éven belül hunyt el. A szerzők vagy örököseik minden hivatalosan eladott kotta árából részesülnek. A fénymásológépek és egyéb reprográfiai eszközök árába korábban beépített "jogdíj" a kották vonatkozásában 2004-ben megszűnt.

Kérjük becsülje meg a szerzők és a kiadók munkáját azzal, hogy csak eredeti kiadványokat birtokol és használ! Köszönjük!

Hírlevél

Értesüljön új kiadványainkról, ajánlatainkról email-ben!