Kapcsolat

Telefon: (06-1) 236-1105
Email: info­@­emb.hu

További címek...

Kortárs zene, kölcsönanyag, jogkezelés itt:
Hírlevél

Értesüljön új kiadványainkról, ajánlatainkról email-ben!

Új szolfézskönyv zeneiskolásoknak: nyomtatott és interaktív online kiadásban

2020. augusztus 30.

Megjelent az alapfokú szolfézsoktatás első és meghatározó műve, A hangok világa sorozat 1. kötetének teljesen megújított és átdolgozott kiadása.

Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 1. kötete Dobszay László korszakos jelentőségű zeneoktatási koncepcióját teszi befogadhatóvá a mai gyerekek és tanáraik számára, figyelembe véve a hatályos tantervben meghatározott ismeretanyagot és követelményrendszert.

A szolfézsköny és a hozzá tartozó tanári útmutató - hazánkban elsőként - a nyomtatott kiadáson felül interaktív online változatban is elérhető a Digikotta weboldalon. 

"70 év, 70 kotta"

2020. július 1.
Hetven éve alakult meg a Zeneműkiadó Vállalat. Az évfordulóra emlékezve Facebook oldalunkon július 1-jétől kezdődően 70 napon keresztül bemutatunk egy-egy érdekes kiadványt mindegyik esztendőből. Tartson velünk ezen az izgalmas időutazáson!

Tavaszi kottaújdonságok

2020. április 6.

A frankfurti zenei vásár, a Musikmesse idén elmaradt a járvány miatt. Rendszerint itt mutatjuk be tavaszi kottaújdonságainkat, de erre most nem volt lehetőségünk. Kérjük, tekintsék meg legújabb kiadványainkat virtuális vásári standunkon! 

Kottarendelés házhozszállítással

2020. március 16.
Webboltunk továbbra is nyitva tart! Hitelkártyás fizetéssel otthonukból is megrendelhetik az otthoni tanuláshoz vagy gyakorláshoz szükséges kottákat. Ingyenes szállítás 5.000,- Ft értékű rendelés felett!

Megnyílt az EMB digitális kottaboltja a GVIDO e-kotta eszközhöz

2019. október 1.

GVIDOOktóber 1-jén, a zene világnapján csatlakozott az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó a GVIDO digitális kottamegjelenítő rendszerhez.

A GVIDO egy elektromos papír technológiát használó megjelenítő berendezés. Két, nyitott könyvszerűen összekapcsolt nagy méretű képernyője van. A rendszer része továbbá egy online kottabolt, melyből a megvásárolt és letöltött kották kiváló minőségben jelennek meg, játszási listákba rendezhetők, és megjegyzéseket lehet rájuk írni a rendszerhez tartozó speciális tollal.

Az oldalak érintéssel vagy blue-tooth pedállal lapozhatók, és a két kijelző különböző lapozási módokat is lehetővé tesz.

A GVIDO boltban egyre bővülő kottaválasztékot találnak a világ számos zeneműkiadójától. A berendezés a hozzá tartozó kiegészítőkkel (bőr tok, lapozó pedál) megvásárolható kiadónknál.

Bemutattuk az új 'Dalpanoráma' kottasorozatot

2019. szeptember 12.
Augusztus 31-én a Tóth Aladár Zeneiskolában számos érdeklődő jelenlétében mutatta be Hegedűs Gönczy Katalin kiadónknál megjelent új, hat kötetes dalgyűjteményét.
A kötetek hat európai nyelv dalaiból válogatva, a 16. századtól a 20. század közepéig valamennyi zenei korszakot felölelve segítik a kezdő fokon oktató magánének tanárokat, korrepetitorokat, valamint - legfőképp - az énekelni vágyókat. A sorozat új darabokkal frissíti fel és bővíti ki az általánosan ismert dalrepertoárt, így valóban új panorámát nyit. Újdonság, hogy a kiadványokban található egyedi kóddal digitális tartalmak érhetők el, tölthetők le.

Kottaajándékok a Kamara Virtuózok közönségkedvenceinek

2019. június 13.

Nagy öröm számunkra, hogy az idei Kamara Virtuózok közönségkedvenceit különdíjakkal jutalmazhattuk.

A kamarazenei kiadványoknak kiadónk mindig is külön figyelmet szentelt. A közös zenélés számos formája közül kétségkívül a kamarazenélés az egyik legizgalmasabb, amely minden résztvevő számára kihívást jelent, és közös élményeket, sikereket hoz.

Az első négy adásban a közönségnek lehetősége volt arra, hogy szavazzon arra a formációra, amely a legjobban tetszett neki. A közönségkedvenceket, a Pontasto Gitárkvartettet és a Flauticát tegnap köszönthettük kiadónknál, és személyesen adhattuk át a kottaajándékokat. Szívből gratulálunk nekik és kívánunk további sikereket és sok örömöt a zenéléshez!

Új kiadásban jelent meg Kodály Zoltán: Vegyeskarok című gyűjteménye

2018. december 14.

Hetvenöt évvel az első kiadás után megérett az idő arra, hogy Kodály Zoltán összegyűjtött vegyeskari művei teljesen új, bővített kiadásban jelenjenek meg.

A Vegyeskaroknak mind ez idáig legteljesebb és leghitelesebb szövegű kiadása vászonkötésben is kapható, amelyet egyaránt ajánlunk könyvtáraknak, gyűjtőknek és Kodály-rajongóknak. A kötet emellett megvásárolható praktikus célokat szolgáló papírkötésű változatban is.

A gyűjtemény hat olyan kompozíciót tartalmaz, amelyet a korábbi kiadások nem foglaltak magukba és kissé nagyobb formátumban, új, egységes elvek alapján szerkesztett, jól olvasható és igényes megjelenésű kottagrafikával, valamint Erdei Péter informatív utószójával jelenik meg.

A kötetekről további információ található a kiadványok oldalán itt.

Minden nap egy kis zene...

2018. február 13.
"Minden nap egy kis zene - ez épp oly fontos a gyereknek, mint az, hogy minden nap egyék. Helyesen táplálni sem lehet úgy a gyereket, hogy hetenként egyszer adunk csak neki enni. A zenét is úgy kell fogyasztani: minden nap egy keveset."
Kodály Zoltán

A "Mindennapi énekeink" című kiadvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett mindennapos éneklés országos iskolai programjához készült. Válogasson belőle tanár és diák önmaga és a körülötte élők örömére - nap mint nap!

MAESTRO Solti Nemzetközi Karmesterverseny

2017. december 16.
Az Editio Musica Budapest különdíjakkal támogatja a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyt. Öröm és megtiszteltetés részese lenni a Filharmónia Magyarország azon törekvésének, hogy minél szélesebb körben értsék és szeressék a klasszikus zenét.

Közlemény

2017. szeptember 20.

A Universal Music Publishing Group bejelenti, hogy a Universal Music Publishing Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. (UMPEMB) kottakiadással és terjesztéssel foglalkozó üzletágát egy új jogutód vállalatnak, az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft.-nek (EMBZ) adta át.

Az új cég tulajdonosa és igazgatója az UMPEMB eddigi kottakiadói igazgatója, Sigrai László, társtulajdonosa Boronkay Antal, aki hosszú ideje vezeti az UMPEMB zeneműkiadót.

A jövőben az EMBZ terjeszti a UMPEMB kottakiadványait, és a két vállalat szorosan együttműködik magas színvonalú nyomtatott és digitális kották kiadásában a zeneoktatás és az előadóművészek számára. Az EMBZ folytatja más kiadók kottáinak forgalmazását is.

További tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken kapható:

EMBZ: Sigrai László, sigrai­@­emb.hu, www.emb.hu

UMPEMB: Szitha Tünde, szitha­@­emb.hu, www.umpemb.com

Válaszd a zenét!

2015. március 24.

Válaszd a zenét - tedd életed részévé. Ezt a jelszót tűztük zászlónkra az idén.

Ma már bárhol vagyunk is, zene vesz minket körül. Sokkal intenzívebben és folyamatosabban érnek minket zenei ingerek, mint elődeinket valaha is a történelem során. De vajon milyen a viszonyunk a zenével? Passzív-e vagy aktív? Csak fogyasztjuk, vagy műveljük is?

Mi az EMB-nél tudjuk, hogy zenélni öröm. Olyan öröm, amely meg is sokszorozódik azáltal, hogy másoknak játszunk. A jó zene művelése révén ráadásul egyedülálló képességeknek és értékeknek is a birtokába jutunk: a koncentráció, a nyitottság, az érzékenység, a másokra figyelés, az együttműködés értékéhez.

Célunk, hogy kiadványaink révén minél több gyereket, fiatalt és felnőttet segítsünk a zenélés örömének és értékének megtapasztalásához.