Hírlevél

Értesüljön új kiadványainkról, ajánlatainkról email-ben!

Közösség
Facebook Instagram Pinterest YouTube Twitter

Hangok mindenhol laknak

2023. augusztus 11.

A Hangok mindenhol laknak sorozat három kötete furulyán, fife-on és fuvolán tanuló nagyóvodásoknak és kisiskolásoknak szól. Élményközpontú, interaktív és játékos módon hozza közel hozzájuk a zene, a zenélés lényegét, nagyban építve gazdag képzeletvilágukra és természetes alkotókedvükre.

A sorozat most megjelent harmadik kötete improvizációs játékokra - vagy ahogyan Tornyai Péter fogalmaz: ''közöshang-főzésekre'' - hívja a kisebbeket és nagyobbakat, bármilyen hangszeren játsszanak is.

''Mi a hasonlóaz ételekben és a zenékben? Majdnem minden'' - vallja a szerző. Kötetében "példát mutat a kisszakácsoknak arra, hogy mi mindent lehet kezdeni a hangokkal. Inkább játékok ezek, mint darabok,ezért érdemes a Játékot megillető komoly szabadsággal közelíteni hozzájuk.

A Szakácskönyv tizennégy receptje akkor sikerült jól, ha képzeletbeli további oldalaira megszületik a tizenötödik, tizenhatodik és a többi recept.''

Vonósegyüttesek kincsestára

2023. május 12.

Vonósegyüttesek kincsestára sorozat különböző vonósegyüttesekben való zenéléshez kínál gondosan válogatott és nehézségi fokok szerint kötetekbe rendezett eredeti műveket és átiratokat a reneszánsztól a 20. századig. 

  • Alapfok: kezdőknek, jellemzően három hegedűre és gordonkára, illetve gyermek-vonószenekarra (kizárólag az első fekvésben).
  • Középfok: középhaladóknak, jellemzően három hegedűre és gordonkára vagy vonósnégyesre, illetve ifjúsági vonószenekarra.
  • Felsőfok: haladóknak, jellemzően vonósnégyesre és - nagybőgővel kiegészítve - vonósötösre, illetve vonószenekarra.

A kiadványok nyomtatott és digitális kiadásban is megjelennek. A nyomtatott kiadás partitúrát és minden szólamból egy példányt tartalmaz. Zenekari előadáshoz további nyomtatott szólamok külön rendelhetők. A digitális kiadás képernyőn tekinthető meg, és a szólamok A/4 méretű PDF-file-ként le is tölthetők. A digitális kiadás a nyomtatott kiadásban található egyedi kóddal ingyenesen érhető el.

A művek korábban a Leggiero és Leggierissimo kottasorozatokban jelentek meg.

Bartók-vonósnégyesek új kiadásban

2023. február 27.

Megjelent a Bartók-összkiadás hat vonósnégyest tartalmazó kötetpárjának második kötete is. Az 1. és 2. Bartók-vonósnégyes pedig – az összkiadáson alapuló – különféle praktikus kiadványok formájában is forgalomba került: kispartitúraként és szólamanyagként is megvásárolhatják.

Bartók hat vonósnégyese a műfaj irodalmának csúcsteljesítményei közé tartozik, e művek a 20. századi zene klasszikus alkotásai. A Bartók-összkiadás 29. kötete a hat kvartett partitúráját új, kritikai kiadásban közli. A közreadáshoz tartozó kritikai kommentár az összkiadás 30. kötetében jelent meg.

Bartók Béla: 1–6. vonósnégyes (összkiadáskötet)
Bartók Béla: 1–6. vonósnégyes – Kritikai megjegyzések (összkiadáskötet)

Bartók Béla: 1. vonósnégyes, op. 7 – kispartitúra (Urtext kiadás)
Bartók Béla: 1. vonósnégyes, op. 7 – szólamok (Urtext kiadás)
Bartók Béla: 2. vonósnégyes, op. 17 – kispartitúra (Urtext kiadás)
Bartók Béla: 2. vonósnégyes, op. 17 – szólamok (Urtext kiadás)

A kiadványok az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó, valamint a müncheni G. Henle Verlag közös kiadásaként jelentek meg.

Kettős zeneelméleti kiadványbemutató az ISON-ban

2023. február 20.

Két új zeneelméleti kiadványunkat 2023. március 27-én este mutatjuk be az ISON-ban.

A bemutatandó kiadványok:
Gárdonyi Zsolt: J. S. Bach ellenpontművészete,
Balogh Máté: Példatár Gárdonyi Zoltán Elemző formatanához. 

Időpont: 2023. március 27., hétfő, 19:00–20:30.
Helyszín: ISON (1074 Budapest, Hársfa u. 25.).

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Gárdonyi Zsolt – a J. S . Bach ellenpontművészete című könyv szerzője,
Terray Boglárka – a J. S . Bach ellenpontművészete című könyv fordítója,
Balogh Máté – az Elemző formatan című könyvhöz készült Példatár szerzője.
Házigazda: Kerékfy Márton, az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó főszerkesztője. 

A részvételhez nem szükséges regisztrálni.
A rendezvény alatt kávézó, büfé üzemel (hideg és meleg italok, sós és édes pékáru).
A helyszínen meg is vásárolhatják a kiadványokat. 

A rendezvényhez kapcsolódó Facebook-esemény linkjét itt érik el.

Két új fúvószenekari mű

2023. február 14.

A Concert Band sorozatban két új fúvószenekari mű jelent meg Balázs Árpádtól. 

Balázs Árpád: Kuruc képek
tárogatóra vagy szopránszaxofonra
és koncert-fúvószenekarra
Zenei alapanyagként a Rákóczi-szabadságharc korából származó dallamokat használ a zeneszerző.

Balázs Árpád: Rapszódia
cimbalomra vagy marimbára
és koncert-fúvószenekarra
A Rapszódia a Liszt Ferenc által létrehozott egytételes szerkezetet követi. Szenvedélyesen érzelmes, színekben és karakterekben gazdag, lírai zenekari alkotás, melynek ott a helye az igényes zenét játszó fúvószenekarok repertoárjában. 

Kiadó: Universal Music Publishing Editio Musica Budapest 

A Concert Band sorozat többi kiadványához hasonlóan a partitúra szólamanyaggal együtt és anélkül is megjelent.

Új sorozat indult az Új Liszt-Összkiadáson belül

2023. január 23.

Az Új Liszt-Összkiadás III. sorozatában négykezes és kétzongorás Liszt-zongoraművek jelennek meg.

A most induló III. sorozat 1. kötetében egy fogalmazvány mellett Schubert Wanderer-fantáziájának Liszt-féle kétzongorás átirata jelenik meg.

A kötetet részletes előszó, kézirat-fakszimilék és angol nyelvű kritikai jegyzetapparátus teszi teljessé. 

Az Új Liszt-Összkiadás keretében eddig elindult sorozatok:
I. sorozat: Szólózongoraművek (18 kötet),
II. sorozat: Szabad átdolgozások és átiratok zongorára (24 kötet),
Pótkötetek az I. és II. sorozathoz (16 kötet),
III. sorozat: Művek és átdolgozások zongorára négy kézre és két zongorára (eddig 1 kötet),
IX. sorozat: Vokális művek zenekarral vagy több hangszerrel (eddig 1 kötet). 

A Liszt-kiadványcsaládot korszerű különnyomatok, valamint praktikus, előadói igényeket szolgáló – szürke, kartonált – kiadványváltozatok teszik teljessé.

Könyvújdonság: Ránki György válogatott írásai

2023. január 9.

Zeneszerzők szóban és írásban – Dokumentumok a 20. századi magyar zene történetéhez címmel új forrásközlő sorozatot indított kiadónk és a Zenetudományi Intézet.

Az első kötet Ránki György (1907–1992) zeneszerző, a Pomádé király új ruhája című opera, az Egy szerelem három éjszakája című musical és a Körhinta című film komponistája válogatott írásait tartalmazza.

Jelen kötet a zeneszerző közel száz írását és nyilatkozatát adja közre. Ezek között egyaránt található zenetörténeti témájú rádió-előadás, külföldi utazásokról írt beszámoló, a zeneszerzői pályára visszatekintő önvallomás, levél, sőt sokszor csipkelődő humorral megírt költemény is.

Hal Leonard Europe kiadványok az EMBZ kínálatában

2023. január 2.
 

2023. január 1-től az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó a kizárólagos forgalmazója a Hal Leonard Europe saját kiadású katalógusainak Magyarországon, Szlovákiában és Romániában.

A HLE kínálatában olyan jól ismert komoly- és könnyűzenei kottakiadók kiadványai szerepelnek, mint pl. a Ricordi, Durand, Salabert, Leduc, Shirmer, Music Sales, Hal Leonard, De Haske, Berklee Press, Wise Music.

A HLE-vel kötött kottaterjesztési megállapodásnak köszönhetően a hazai vásárlók jóval nagyobb választékból és egyszerűbben vásárolhatnak a jövőben.

Megjelentek Gerendás Péter válogatott dalai

2022. december 13.
 

Gerendás Péter gazdag dalterméséből először jelent meg nyomtatásban és digitális kiadásban egy kötetnyi válogatás 30 darabbal.

A művész páratlan humorral és öniróniával, ugyanakkor együttérzéssel és kedvességgel reflektál korunk jelenségeire, emlékezik vissza a múltra, vagy egyszerűen hangot ad egy érzésnek. A lírai és latin dallamok, a swing és jazz hangulatvilág egyaránt sajátja, melyek mindegyikére találni példát ebben a gyűjteményben is.

A dalokat egyszólamban, akkordjelzéssel ellátva, a szerző által énekelt felépítés szerint kidolgozott formában közöljük.

Új zeneelméleti könyv jelent meg

2022. december 7.
 

Gárdonyi Zsolt kötete szemléletesen és tömören mutatja be a bachi fúgaszerkesztés jellegzetességeit, ezért a közép- és felsőfokú zenei tanulmányok során is haszonnal forgatható.

Sok kottapéldával és számos ábrával világos és részletes útmutatást ad mind az elemző munka számára, mind pedig a stílusgyakorlatokhoz és improvizációkhoz.

E könyv eredetileg német nyelven jelent meg 1980-ban, 1991-ben pedig átdolgozott kiadásban látott napvilágot. Most olvasható először magyarul, Terray Boglárka fordításában.

Meghalt Béres János furulyaművész

2022. november 24.
Fotó: Móricz-Sabján Simon (Népszabadság, 2015. április 4.)

Elhunyt Béres János Kossuth-díjas furulyaművész. A zenepedagógus, népzenekutató november 23-án, Budapesten, 92 éves korában halt meg.

Béres János úttörő kezdeményezések sorát indította el: megalapította a nevét viselő hivatásos népi kamarazenekart, megszervezte a hazai intézményes furulyaoktatást, tanterveket, tankönyveket írt, az oktatás számára kifejlesztette a Béres-furulyát, valamint megalapította a nagyhírű Óbudai Népzenei Iskolát. 

Pedagógiai kiadványai és memoárkötete kiadónknál jelent meg. Emlékét tisztelettel őrizzük.

Bemutattuk az Útikalauz a régi billentyűs muzsikához – Franciaország című kötetpárt

2022. október 20.

November 3-án a budapesti Bartók Konziban bemutattuk az Útikalauz a régi billentyűs muzsikához – Franciaország 1–2 című kötetpárt.

A francia billentyűs muzsikát időrendben bemutató két kötet az 1500-as évek elejétől az 1700-as évek végéig csaknem félszáz tetszetős, aránylag könnyen játszható művet – prélude-öket, tánctételeket, szviteket, rondeau-kat és karakterdarabokat – tartalmaz.
A kiadványok számos kiegészítő anyaggal segítik a tanulást-tanítást: előadói javaslatok, kidolgozott darabok, díszítéstáblázatok, kihajtható díszítésjegyzék, zeneszerzői életrajzok, fakszimilék és szószedet is található a kötetekben.

Időpont: 2022. november 3.

Helyszín:
Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium

Útikalauz a régi billentyűs muzsikához – Franciaország 1–2
Kottabemutató, diákkoncert és kerekasztal-beszélgetés
A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Elek Szilvia, a kiadványpár közreadója,
Kerékfy Márton, az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó főszerkesztője.

Különnyomatként is megjelentek Bartók kórusművei

2022. október 13.

Egyesével is megvásárolhatják Bartók összes kórusművét, hiszen teljessé vált az Urtext Bartók-kóruskötetekből készített különnyomatok – lapkották – sorozata.

Bartók Béla: Gyermek- és nőikarok – 28 különnyomat
Bartók Béla: Férfikarok – 5 különnyomat
Bartók Béla: Vegyeskarok – 3 különnyomat

Az összes különnyomat tartalmazza a művek szövegének angol nyersfordítását. Ahol a szöveg nem magyar, ott a magyar nyersfordítást is megadjuk.

Bartók kórusművei vászonkötéses, díszdobozos kiadásban is megjelentek.

Megújult a Digikotta

2022. szeptember 27.

Egyre több zenepedagógiai kiadvány érhető el a megújult Digikotta-felületen.

A digikották – ahogy nevük is mutatja – digitálisan elérhető kották, de a kottakiadványokat megjelenítő, felhőalapú rendszer is a Digikotta nevet viseli.

Zenéljünk együtt! A Digikottán nemcsak a hagyományos kottákat és szövegeket érheted el, hanem hangfelvételek és interaktív feladatok is várnak.

Próbáld ki ingyen a Digikottát! A legtöbb fizetős kiadványban találsz ingyenes oldalakat, amelyeket kék szem ikon jelez, így megismerheted a Digikotta előnyeit. (Például: Kezdők muzsikája – Hegedűmuzsika 1)

Kezedben a kotta? Kedvezménnyel tiéd a Digikotta! Nálad van például a megújult Zongoraiskola vagy a Szolfézskönyv egyik példánya? A nyomtatott kottában található kóddal jelentős kedvezménnyel vásárolhatod meg a kiadvány digikotta-változatát, és a hangfelvételek és az interaktív feladatok biztos élvezetessé teszik a tanulást-tanítást!

Bemutattuk az Együtt könnyebb furulyázni című kiadványpárt

2022. szeptember 15.

Az Együtt könnyebb furulyázni két kötete rövid, könnyű duókat tartalmaz. Ez a furulyásoknak készült kétrészes duógyűjtemény kis kiegészítéssel hangszeriskolaként is használható.

Időpont: 2022. szeptember 29., csütörtök

Helyszín: Szabolcsi Bence Zeneiskola (1052 Budapest, Vármegye utca 9.), aula és kisterem

Bemutatott termékek
284 akkordjelzéses darab (c'-d''' hangterjedelemben) „furulyásoknak” (Eötvös József Könyvkiadó)
Együtt könnyebb furulyázni 1
Együtt könnyebb furulyázni 2

Műsor
Perényi Péter előadása és minikoncertje
További fellépő: Peltzer Ferenc (gitár)

A rendezvény a Szabolcsi Bence Zeneiskola, az Eötvös József Könyvkiadó és a Editio Musica Budapest Zeneműkiadó közös szervezésében valósult meg.

Bemutattuk a Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 3. kötetét

2022. szeptember 2.

A Szolfézskönyv zeneiskolásoknak sorozat 3. kötetét 2022. szeptember 10-én a Szabolcsi Bence Zeneiskolában mutattuk be.

A Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 3. a Dobszay-féle szolfézskönyv teljesen megújított és átdolgozott kiadása. Az új tankönyv nemcsak küllemében vonzóbb, hanem számos új feladatot, műzenei szemelvényt és zenehallgatási anyagot is tartalmaz, amelyek a szolfézs- és a hangszeroktatás kapcsolatát erősíthetik.

Időpont: 2022. szeptember 10.

Helyszín:
Szabolcsi Bence Zeneiskola (1052 Budapest, Vármegye utca 9.), Nagyterem

Szakmai előadást tartott:
Zapotoczky Csilla, a szolfézskönyv átdolgozója,
Spiegel Marianna, a szolfézskönyv átdolgozója,
Kerékfy Márton, a rendezvény házigazdája, az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó főszerkesztője.Megjelent a Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 3.

2022. augusztus 29.

A Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 3. a Dobszay-féle szolfézskönyv teljesen megújított és átdolgozott kiadása. 

Az új tankönyv nemcsak küllemében vonzóbb, hanem számos új feladatot, műzenei szemelvényt és zenehallgatási anyagot is tartalmaz, amelyek a szolfézs- és a hangszeroktatás kapcsolatát erősíthetik. A kötetben való tájékozódást segítik a piktogramok, a színes illusztrációk, valamint az elméleti ismeretanyag, az olvasmányok és az érdekességek grafikai kiemelése.

A tankönyvek digitális tananyagként is elérhetők a digikotta.hu oldalon: diák- és tanári változatban. A digitális kiadás online megoldható feladatokat és hangfelvételeket is tartalmaz. A nyomtatott kiadványban található egyedi kódokkal kedvezményes áron lehet megvásárolni a digitális változatokat.

 

Bemutattuk a Hangok mindenhol laknak című sorozat első két kötetét

2022. augusztus 19.

Különleges kötetekkel lepett meg minket Kiss Bea zenepedagógus-fuvolaművész. Meseszerűségével ragadja meg az 5–8 éves gyermekeket a Hangok mindenhol laknak címmel most megjelent kottapárja, amely a kicsik első lépteit igazgatja a zene birodalmában.

A bemutatott kiadványok:
Hangok mindenhol laknak 1
Hangszeres előkészítő furulyára, fife-ra és fuvolára,
Hangok mindenhol laknak 2Előadási darabok furulyára, fife-ra és fuvolára kísérettel

Időpont: 2022. augusztus 29.

Helyszín: Járdányi Pál Zeneiskola (1022 Budapest, Marczibányi tér 1.), Járdányi terem

Kerekasztal-beszélgetés prezentálással, filmvetítéssel és kis koncerttel:


Kiss Bea zenepedagógus, a kiadványok szerzője,
Molnár Jacqueline, a mesekotta illusztrátora,
Ittzés Gergely fuvolaművész,
Romos Zsolt fuvolaművész, fuvolatanár,
Kerékfy Márton, az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó főszerkesztője.


Moderált: Stachó László, a kiadványok szerkesztője

Megújult a Zongoraiskola 1–2.

2022. augusztus 11.

Új nyomtatott és digitális kiadásban jelent meg a kétkötetes Zongoraiskola. A kötetek zenei és pedagógiai tartalma nem változott, de az új kiadások megjelenésükben vonzóbbak és korszerűbbek az eddigieknél.

Ritka az olyan tankönyv, amelyet évtizedeken át használnak: Zongoraiskolánk e kivételek közé tartozik. Két kötete 1966–1967-ben látott napvilágot, és bár azóta számos hasonló kiadvány jelent meg, máig ez a legnépszerűbb zongoraiskola Magyarországon. Kidolgozását a kor kiváló zongorapedagógusai vállalták, akikhez jeles magyar zeneszerzők csatlakoztak.

A felújított kottákban a gyerekeket minden oldalon színes, kedves és játékos illusztrációk várják. A digitális kiadásban – amely a nyomtatott kötetekben található egyedi kóddal jelentős kedvezménnyel vásárolható meg – a Zongoraiskola összes darabja és gyakorlata meghallgatható. A hangfelvételek lehetővé teszik a növendékek számára a négykezesek otthoni gyakorlását, sőt az önálló darabválasztást is.

Műfajteremtő mesekotta: Hangok mindenhol laknak

2022. június 28.

Különleges, műfajteremtő mesekotta jelent meg.

Hangok mindenhol laknak című kiadványcsalád interaktív, játékos, élményalapú és érzelemközpontú módon szólítja meg a nagyóvodás és kisiskolás gyerekeket. Kiss Bea fuvolaművész-zenepedagógus mesekottáját a neves illusztrátor, Molnár Jacqueline rajzai színesítik.

Hangok mindenhol laknak a tervek szerint háromkötetes sorozattá bővül a jövőben:
1. Kiss Bea: Hangok mindenhol laknak – Hangszeres előkészítő furulyára, fife-ra és fuvolára,
2. Kiss Bea: Hangok mindenhol laknak – Előadási darabok furulyára, fife-ra és fuvolára kísérettel,
3. Tornyai Péter: Szakácskönyv – Receptek (darabok, gyakorlatok, játékok) zenélő gyerekeknek (előkészületben).

Megjelent a Bartók-összkiadás vonósnégyeskötete

2022. június 14.

Kiadónk 2016-ban indította el a Bartók-összkiadáskötetek sorozatát a müncheni Henle Verlaggal közösen.

2022 májusában újabb kötet jelent meg – a hetedik a sorban –, amely Bartók vonósnégyeseit tartalmazza. A Bartók-kvartetteket klasszikussá érett modern kompozíciónak tartja a legtöbb értelmező közösség.

A kritikai kiadás a hat vonósnégyes partitúráját közli, az összes korabeli nyomtatott és kéziratos forrás összevetése alapján. A 4. és 5. kvartetthez készült szerzői elemzések a kötet végén jelentek meg. A minden eddiginél részletesebb bevezető tanulmányok nemcsak a művek keletkezés- és fogadtatástörténetét tárják föl, hanem praktikus kérdéseket is megválaszolnak a kottázással és az előadással kapcsolatban.

A hat vonósnégyeshez tartozó kritikai kommentár külön kötetben jelenik majd meg 2022 őszén.

Sebastien Dupuis videója az Új Liszt-összkiadásról

2022. május 11.

Sebastien Dupuis, Zürichben élő zongorista és zenetanár videó-előadásait az elmúlt hónapokban sokan kezdték követni az online platformokon.

Dupuis 1983-ban született Brüsszelben, ahol később a Királyi Zeneakadémián tanult. Előadóként 2016-ban debütált a zürichi Tonhalle-ban, majd több európai fővárosban is koncertezett. Zürichbe költözve egy hamar közkedvelté vált oktatóstúdiót alapított, és a város egyik legkeresettebb zongoratanára lett. Emellett szalonkoncertjeivel is gazdagítja a város kulturális életét.

YouTube-csatornáján ezúttal egy közel húszperces videóban beszél a Liszt-összkiadás szólózongora-köteteiről:

Bartók a Vatikánban

2022. április 26.

Nagy öröm számunkra, hogy kottakiadványaink protokollajándékként is feltűnnek a nyilvánosságban.

A Bartók-összkiadás egyik kötetét adta a magyar miniszterelnök Ferenc pápának, más ajándékok mellett. A kiadónk, valamint a müncheni Henle Verlag által megjelentetett kötet az amerikai években komponált nagyzenekari Concertót tartalmazza. Orbán Viktor 2022. április 21-én tett látogatást a Vatikánban. „Minthogy a magyar nyelvet rajtunk kívül kevesen beszélik, ezért magyar zenét hoztam ajándékba” – fogalmazott a kormányfő.

Bartók-összkiadás indulását 2015-ben jelentette be cégünk. A tervek szerint 48 kötetben jelenik meg a teljes életmű. A kiadványok a legmagasabb tudományos igénnyel készülnek, ugyanakkor a kottafőszövegek a gyakorló muzsikálást szeretnék szolgálni.

Megjelent "A vonós kamarazene mikrokozmosza" négy kötetben

2022. március 24.

Megjelentek Soós András Bartók Mikrokosmos című zongorás sorozatából készített vonós átiratai.

A négykötetes kiadványcsalád széles körben használható: a kezdőtől a professzionális szintig tartalmaz darabokat különféle vonósegyüttesekre.

- zeneiskolai kamaraegyüttesek (három hegedű és gordonka, vonósnégyes),

- különböző növendékzenekarok (gyermek-vonószenekarok, ifjúsági vonószenekarok),

- amatőr együttesek (vonósnégyesek, vonósötösök, vonószenekarok),

- valamint hivatásos formációk (vonósnégyesek, vonósötösök, vonószenekarok).

Bővebben...

Az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó is támogatja a Virtuózok V4+ versenysorozatot

2021. november 19.

Kiadónk nagy értékű kottavásárlási utalványokkal támogatja a Virtuózok V4+ nemzetközi komolyzenei tehetségkutató versenysorozatot, a fellépő diákokat, azok tanárait és iskoláit.

Kérjük, tekintsék meg a kiadónkat ez alkalomból bemutató rövid videót.

Szavazzanak a Virtuózok adásának kedvencére itt: https://virtuozok.hu/kozonsegdij/! Akire csütörtök éjfélig a legtöbb szavazat érkezik, 100.000 forint értékű kottavásárlási utalványt kap az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. felajánlásából. És nem csak ez a szerencsés fiatal kap ajándékot, de a diák tanárának (iskolájának) is felajánljuk ugyanezt, szintén 100.000 forint értékben - ezzel jutalmazzuk a zenetanárokat is.

Sok sikert kívánunk a versenyzőknek, és jó szórakozást a nézőknek!

Bartók összes kórusműve Urtext kiadásban

2021. március 11.

2021 márciusában új, Urtext kiadásban jelentettük meg Bartók Béla összes kórusművét.

A háromkötetes kiadvány az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó és a műncheni G. Henle Verlag közös kiadásában megjelenő Bartók Béla Zeneműveinek Kritikai Összkiadása 9. kötete (Z. 15009) alapján készült. A kotta az énekszövegeket eredeti nyelven és a Bartók által jóváhagyott fordításokban közli, a kötetek függelékében azonban az összes énekszöveg szó szerinti angol és magyar fordítása is megtalálható. Ugyanitt közöljük a művek korai vagy alternatív változatait is.

Kiadásunkat a kottaszöveg és a notációs stílus tekintetében is abszolút hitelesség, professzionális kottagrafika és kiváló nyomdai minőség jellemzi. A közreadást informatív előszók (magyar, angol és német nyelven) és részletes közreadói megjegyzések (magyarul és angolul) teszik teljessé. A megjegyzések röviden ismertetik a kórusművek szöveg-, népzenei és kompozíciós forrásait, valamint eligazítanak az előadást érintő minden lényeges kérdésben.

A köteteket kiváló minőségű és környezetbarát sárgásfehér papírra nyomtattuk.

A kiadványok két változatban kerülnek forgalomba: három puhafedelű kötetben, amelyek önállóan is megvásárolhatók, valamint keménytáblás, vászonkötéses kötetekben, amelyek együtt, díszdobozban kaphatók.

A kötetekben található művek a következő hónapokban egyenként, különnyomatként is megjelennek.

Új zenekari anyag jelent meg Bartók Concertójából

2021. február 22.

Új zenekari kölcsönanyag jelent meg Bartók Béla legnépszerűbb zenekari művéből, a Concertóból, melyet a zeneszerző 1943-ben az Amerikai Egyesült Államokban komponált. A Concerto az első zenekari anyag, amely az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó és a müncheni G. Henle Verlag kiadásában megjelenő Bartók Béla Zeneműveinek Kritikai Összkiadása nyomán készült. (A partitúrát tartalmazó összkiadáskötet és a mű Henle-féle kispartitúrája is megvásárolható.)

A közreadás az első kiadás, a teljes kompozíciós forrásanyag, valamint a Bartók életében készült hangfelvételek kritikai értékelése alapján készült. A zenekari szólamok elkészítésekor nagy gondot fordítottunk a kottaszöveg pontosságára, a jó olvashatóságra, a megfelelő segédszólamokra (az ún. „végszavakra”) és az ideális lapozhatóságra. A szólamokat a Bartók-játékban különlegesen jártas Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjai tesztelték. Mind a vezénylőpartitúra, mind a szólamok nagy formátumban (25×32,5 cm), kiváló minőségű papíron készültek.

Egy garnitúra két vezénylőpartitúrát, 9-8-7-6-5 db vonósszólamot, 4 db ütőszólamot, a többi szólamból pedig 1-1 db-ot tartalmaz. A zenekari anyag a Universal Music Publishing Editio Musica Budapesttől kölcsönözhető.

Új szolfézskönyv zeneiskolásoknak: nyomtatott és interaktív online kiadásban

2020. augusztus 30.

Megjelent az alapfokú szolfézsoktatás első és meghatározó műve, A hangok világa sorozat 1. kötetének teljesen megújított és átdolgozott kiadása.

Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 1. kötete Dobszay László korszakos jelentőségű zeneoktatási koncepcióját teszi befogadhatóvá a mai gyerekek és tanáraik számára, figyelembe véve a hatályos tantervben meghatározott ismeretanyagot és követelményrendszert.

A szolfézsköny és a hozzá tartozó tanári útmutató - hazánkban elsőként - a nyomtatott kiadáson felül interaktív online változatban is elérhető a Digikotta weboldalon. 

Bemutattuk az új 'Dalpanoráma' kottasorozatot

2019. szeptember 12.
Augusztus 31-én a Tóth Aladár Zeneiskolában számos érdeklődő jelenlétében mutatta be Hegedűs Gönczy Katalin kiadónknál megjelent új, hat kötetes dalgyűjteményét.
A kötetek hat európai nyelv dalaiból válogatva, a 16. századtól a 20. század közepéig valamennyi zenei korszakot felölelve segítik a kezdő fokon oktató magánének tanárokat, korrepetitorokat, valamint - legfőképp - az énekelni vágyókat. A sorozat új darabokkal frissíti fel és bővíti ki az általánosan ismert dalrepertoárt, így valóban új panorámát nyit. Újdonság, hogy a kiadványokban található egyedi kóddal digitális tartalmak érhetők el, tölthetők le.