Kapcsolat

Telefon: (06-1) 236-1105
Email: info­@­emb.hu

További címek...

Hírlevél

Értesüljön új kiadványainkról, ajánlatainkról email-ben!

Bartók a Vatikánban

2022. április 26.

Nagy öröm számunkra, hogy kottakiadványaink protokollajándékként is feltűnnek a nyilvánosságban.

A Bartók-összkiadás egyik kötetét adta a magyar miniszterelnök Ferenc pápának, más ajándékok mellett. A kiadónk, valamint a müncheni Henle Verlag által megjelentetett kötet az amerikai években komponált nagyzenekari Concertót tartalmazza. Orbán Viktor 2022. április 21-én tett látogatást a Vatikánban. „Minthogy a magyar nyelvet rajtunk kívül kevesen beszélik, ezért magyar zenét hoztam ajándékba” – fogalmazott a kormányfő.

A Bartók-összkiadás indulását 2015-ben jelentette be a cégünk. A tervek szerint 48 kötetben jelenik meg a teljes életmű. A kiadványok a legmagasabb tudományos igénnyel készülnek, ugyanakkor a kottafőszövegek a gyakorló muzsikálást szeretnék szolgálni.

Forrás: www.vaticannews.va

Megjelent "A vonós kamarazene mikrokozmosza" négy kötetben

2022. március 24.

Megjelentek Soós András Bartók Mikrokosmos című zongorás sorozatából készített vonós átiratai. A négykötetes kiadványcsalád széles körben használható: a kezdőtől a professzionális szintig tartalmaz darabokat különféle vonósegyüttesekre.

- zeneiskolai kamaraegyüttesek (három hegedű és gordonka, vonósnégyes),

- különböző növendékzenekarok (gyermek-vonószenekarok, ifjúsági vonószenekarok),

- amatőr együttesek (vonósnégyesek, vonósötösök, vonószenekarok),

- valamint hivatásos formációk (vonósnégyesek, vonósötösök, vonószenekarok).

Bővebben...

Az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó is támogatja a Virtuózok V4+ versenysorozatot

2021. november 19.

Kiadónk nagy értékű kottavásárlási utalványokkal támogatja a Virtuózok V4+ nemzetközi komolyzenei tehetségkutató versenysorozatot, a fellépő diákokat, azok tanárait és iskoláit.

Kérjük, tekintsék meg a kiadónkat ez alkalomból bemutató rövid videót.

Szavazzanak a Virtuózok adásának kedvencére itt: https://virtuozok.hu/kozonsegdij/! Akire csütörtök éjfélig a legtöbb szavazat érkezik, 100 000 forint értékű kottavásárlási utalványt kap az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. felajánlásából. És nem csak ez a szerencsés fiatal kap ajándékot, de a diák tanárának (iskolájának) is felajánljuk ugyanezt, szintén 100 000 forint értékben - ezzel jutalmazzuk a zenetanárokat is.

Sok sikert kívánunk a versenyzőknek, és jó szórakozást a nézőknek!

Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 2. – Kiadványbemutató

2021. október 5.

A tanév elejére megjelent a Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 2. című kiadvány, a Dobszay László által összeállított A hangok világa című sorozat II. kötetének megújult változata. Az átdolgozást Papp Károlyné és Szigetiné Horváth Zsuzsanna készítette, a kiadványt Magyar Margit lektorálta.

2021. szeptember 4-én, szombaton délelőtt kiadványbemutató eseményt szerveztünk a Tóth Aladár Zeneiskolában. Az érdeklődők az eseményen megismerhették az új kiadvány tartalmát, a digitális változat felületét, valamint a tanári útmutatót, mely módszertani segítséget ad a kiadvány használatához.

Előadtak:

  • Dobszay Ágnes (DLA) – tanszékvezető egyetemi tanár, LFZE;
  • Papp Károlyné – szolfézs-szaktanácsadó;
  • Szigetiné Horváth Zsuzsanna – mesterpedagógus, Aelia Sabina AMI;
  • Kerékfy Márton (PhD) – főszerkesztő, Editio Musica Budapest Zeneműkiadó.

A kiadványbemutató eseményt visszanézhetik a Metronomképzés YouTube-csatornáján.

Az új kiadvány – az 1. kötethez hasonlóan – nemcsak küllemében lett sokkal vonzóbb, mint A hangok világa, hanem számos új feladattal, műzenei szemelvénnyel és zenehallgatási anyaggal is kiegészült, amelyek a szolfézs- és a hangszeroktatás kapcsolatát erősíthetik. A kötetben való tájékozódást segítik a piktogramok és a kereszthivatkozások, a színes illusztrációk, valamint az elméleti ismeretanyag, az olvasmányok és az érdekességek grafikai kiemelése. Az elméleti ismeretek megértését rövid definíciók és ábrák is segítik.

A nyomtatott kiadáson kívül a Szolfézskönyv interaktív digitális tananyagként is megjelent, amely tartalmazza a zenehallgatási és diktálási anyagot, valamint az írásos feladatok megoldását is. A digitális kiadás diák- és tanári változatban is elérhető. A tanári változat magában foglalja a könyv tanításához tartozó részletes tanári útmutatót is.

Megjelent az Új Liszt-Összkiadás 16. pótkötete

2021. június 22.
Az Új Liszt-Összkiadás 16. pótkötete szabad feldolgozásokat és technikai gyakorlatokat tartalmaz. A kötet részletes, új kutatási eredményeket tartalmazó magyar, angol és német nyelvű előszót, öt kézirat-fakszimilét és angol nyelvű kritikai jegyzetapparátust is magában foglal. A vászonkötésű kötettel egyidejűleg megjelenik annak kartonborítású, praktikus változata is, amelynek tartalma - a kritikai jegyzeteket leszámítva - azonos a vásznas kötetével.

Bartók összes kórusműve Urtext kiadásban

2021. március 11.

2021 márciusában új, Urtext kiadásban jelentettük meg Bartók Béla összes kórusművét. A háromkötetes kiadvány az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó és a műncheni G. Henle Verlag közös kiadásában megjelenő Bartók Béla Zeneműveinek Kritikai Összkiadása 9. kötete (Z. 15009) alapján készült. A kotta az énekszövegeket eredeti nyelven és a Bartók által jóváhagyott fordításokban közli, a kötetek függelékében azonban az összes énekszöveg szó szerinti angol és magyar fordítása is megtalálható. Ugyanitt közöljük a művek korai vagy alternatív változatait is.

Kiadásunkat a kottaszöveg és a notációs stílus tekintetében is abszolút hitelesség, professzionális kottagrafika és kiváló nyomdai minőség jellemzi. A közreadást informatív előszók (magyar, angol és német nyelven) és részletes közreadói megjegyzések (magyarul és angolul) teszik teljessé. A megjegyzések röviden ismertetik a kórusművek szöveg-, népzenei és kompozíciós forrásait, valamint eligazítanak az előadást érintő minden lényeges kérdésben.

A köteteket kiváló minőségű és környezetbarát sárgásfehér papírra nyomtattuk.

A kiadványok két változatban kerülnek forgalomba: három puhafedelű kötetben, amelyek önállóan is megvásárolhatók, valamint keménytáblás, vászonkötéses kötetekben, amelyek együtt, díszdobozban kaphatók.

A kötetekben található művek a következő hónapokban egyenként, különnyomatként is megjelennek.

Új zenekari anyag jelent meg Bartók Concertójából

2021. február 22.

Új zenekari kölcsönanyag jelent meg Bartók Béla legnépszerűbb zenekari művéből, a Concertóból, melyet a zeneszerző 1943-ben az Amerikai Egyesült Államokban komponált. A Concerto az első zenekari anyag, amely az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó és a müncheni G. Henle Verlag kiadásában megjelenő Bartók Béla Zeneműveinek Kritikai Összkiadása nyomán készült. (A partitúrát tartalmazó összkiadáskötet és a mű Henle-féle kispartitúrája is megvásárolható.)

A közreadás az első kiadás, a teljes kompozíciós forrásanyag, valamint a Bartók életében készült hangfelvételek kritikai értékelése alapján készült. A zenekari szólamok elkészítésekor nagy gondot fordítottunk a kottaszöveg pontosságára, a jó olvashatóságra, a megfelelő segédszólamokra (az ún. „végszavakra”) és az ideális lapozhatóságra. A szólamokat a Bartók-játékban különlegesen jártas Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjai tesztelték. Mind a vezénylőpartitúra, mind a szólamok nagy formátumban (25×32,5 cm), kiváló minőségű papíron készültek.

Egy garnitúra két vezénylőpartitúrát, 9-8-7-6-5 db vonósszólamot, 4 db ütőszólamot, a többi szólamból pedig 1-1 db-ot tartalmaz. A zenekari anyag a Universal Music Publishing Editio Musica Budapesttől kölcsönözhető.

Új szolfézskönyv zeneiskolásoknak: nyomtatott és interaktív online kiadásban

2020. augusztus 30.

Megjelent az alapfokú szolfézsoktatás első és meghatározó műve, A hangok világa sorozat 1. kötetének teljesen megújított és átdolgozott kiadása.

Szolfézskönyv zeneiskolásoknak 1. kötete Dobszay László korszakos jelentőségű zeneoktatási koncepcióját teszi befogadhatóvá a mai gyerekek és tanáraik számára, figyelembe véve a hatályos tantervben meghatározott ismeretanyagot és követelményrendszert.

A szolfézsköny és a hozzá tartozó tanári útmutató - hazánkban elsőként - a nyomtatott kiadáson felül interaktív online változatban is elérhető a Digikotta weboldalon. 

"70 év, 70 kotta"

2020. július 1.
Hetven éve alakult meg a Zeneműkiadó Vállalat. Az évfordulóra emlékezve Facebook oldalunkon július 1-jétől kezdődően 70 napon keresztül bemutatunk egy-egy érdekes kiadványt mindegyik esztendőből. Tartson velünk ezen az izgalmas időutazáson!

Tavaszi kottaújdonságok

2020. április 6.

A frankfurti zenei vásár, a Musikmesse idén elmaradt a járvány miatt. Rendszerint itt mutatjuk be tavaszi kottaújdonságainkat, de erre most nem volt lehetőségünk. Kérjük, tekintsék meg legújabb kiadványainkat virtuális vásári standunkon! 

Bemutattuk az új 'Dalpanoráma' kottasorozatot

2019. szeptember 12.
Augusztus 31-én a Tóth Aladár Zeneiskolában számos érdeklődő jelenlétében mutatta be Hegedűs Gönczy Katalin kiadónknál megjelent új, hat kötetes dalgyűjteményét.
A kötetek hat európai nyelv dalaiból válogatva, a 16. századtól a 20. század közepéig valamennyi zenei korszakot felölelve segítik a kezdő fokon oktató magánének tanárokat, korrepetitorokat, valamint - legfőképp - az énekelni vágyókat. A sorozat új darabokkal frissíti fel és bővíti ki az általánosan ismert dalrepertoárt, így valóban új panorámát nyit. Újdonság, hogy a kiadványokban található egyedi kóddal digitális tartalmak érhetők el, tölthetők le.

Új kiadásban jelent meg Kodály Zoltán: Vegyeskarok című gyűjteménye

2018. december 14.

Hetvenöt évvel az első kiadás után megérett az idő arra, hogy Kodály Zoltán összegyűjtött vegyeskari művei teljesen új, bővített kiadásban jelenjenek meg.

A Vegyeskaroknak mind ez idáig legteljesebb és leghitelesebb szövegű kiadása vászonkötésben is kapható, amelyet egyaránt ajánlunk könyvtáraknak, gyűjtőknek és Kodály-rajongóknak. A kötet emellett megvásárolható praktikus célokat szolgáló papírkötésű változatban is.

A gyűjtemény hat olyan kompozíciót tartalmaz, amelyet a korábbi kiadások nem foglaltak magukba és kissé nagyobb formátumban, új, egységes elvek alapján szerkesztett, jól olvasható és igényes megjelenésű kottagrafikával, valamint Erdei Péter informatív utószójával jelenik meg.

A kötetekről további információ található a kiadványok oldalán itt.

Minden nap egy kis zene...

2018. február 13.
"Minden nap egy kis zene - ez épp oly fontos a gyereknek, mint az, hogy minden nap egyék. Helyesen táplálni sem lehet úgy a gyereket, hogy hetenként egyszer adunk csak neki enni. A zenét is úgy kell fogyasztani: minden nap egy keveset."
Kodály Zoltán

A "Mindennapi énekeink" című kiadvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett mindennapos éneklés országos iskolai programjához készült. Válogasson belőle tanár és diák önmaga és a körülötte élők örömére - nap mint nap!

Közlemény

2017. szeptember 20.

A Universal Music Publishing Group bejelenti, hogy a Universal Music Publishing Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. (UMPEMB) kottakiadással és terjesztéssel foglalkozó üzletágát egy új jogutód vállalatnak, az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft.-nek (EMBZ) adta át.

Az új cég tulajdonosa és igazgatója az UMPEMB eddigi kottakiadói igazgatója, Sigrai László, társtulajdonosa Boronkay Antal, aki hosszú ideje vezeti az UMPEMB zeneműkiadót.

A jövőben az EMBZ terjeszti a UMPEMB kottakiadványait, és a két vállalat szorosan együttműködik magas színvonalú nyomtatott és digitális kották kiadásában a zeneoktatás és az előadóművészek számára. Az EMBZ folytatja más kiadók kottáinak forgalmazását is.

További tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken kapható:

EMBZ: Sigrai László, sigrai­@­emb.hu, www.emb.hu

UMPEMB: Szitha Tünde, szitha­@­emb.hu, www.umpemb.com

Válaszd a zenét!

2015. március 24.

Válaszd a zenét - tedd életed részévé. Ezt a jelszót tűztük zászlónkra az idén.

Ma már bárhol vagyunk is, zene vesz minket körül. Sokkal intenzívebben és folyamatosabban érnek minket zenei ingerek, mint elődeinket valaha is a történelem során. De vajon milyen a viszonyunk a zenével? Passzív-e vagy aktív? Csak fogyasztjuk, vagy műveljük is?

Mi az EMB-nél tudjuk, hogy zenélni öröm. Olyan öröm, amely meg is sokszorozódik azáltal, hogy másoknak játszunk. A jó zene művelése révén ráadásul egyedülálló képességeknek és értékeknek is a birtokába jutunk: a koncentráció, a nyitottság, az érzékenység, a másokra figyelés, az együttműködés értékéhez.

Célunk, hogy kiadványaink révén minél több gyereket, fiatalt és felnőttet segítsünk a zenélés örömének és értékének megtapasztalásához. 
 Copyright (c) 2017 Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft.  
 Minden jog fenntartva. Technikai kapcsolat: webmaster­@­emb.hu

Az Editio Musica Budapest és az EMB márkaneveket a Universal Music Publishing Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. engedélyével használjuk.